MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ
Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso.

Zobacz również

Bohdan Sarnawski: Mamy dług u kibiców i musimy wygrać derby

ROZMOWA
Bohdan Sarnawski: Mamy dług u kibiców i musimy wygrać derby

Czwartek z psychoterapeutą. Indywidualne konsultacje w siedzibie NFZ w Zielonej Górze

Czwartek z psychoterapeutą. Indywidualne konsultacje w siedzibie NFZ w Zielonej Górze

Polecamy

Cud przed śmiercią? To dzieje się u co 3. pacjenta z demencją

Cud przed śmiercią? To dzieje się u co 3. pacjenta z demencją

Suchość w ustach to nie tylko odwodnienie. To może być objaw jednej z 5 chorób

Suchość w ustach to nie tylko odwodnienie. To może być objaw jednej z 5 chorób

Małgorzata Ostrowska świętuje 40 lat na scenie!

Małgorzata Ostrowska świętuje 40 lat na scenie!