MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i...
fot. Fudio/Getty Images

Kto nie może sięgać po imbir? Te osoby powinny zrezygnować z herbaty z imbirem i syropów z tą przyprawą. Kluczowe jest dawkowanie

Jak jeść imbir? Łosoś iimbirowo-miodowy

Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i mięs w stylu azjatyckim. Do soku wyciśniętego ze startego miąższu wystarczy dodać sos sojowy, miód, sok z cytryny lub ocet ryżowy i przyprawy, np. pieprz. Jako składnik takiego sosu do pieczenia sprawdzi się także sok z pomarańczy.

Zobacz również

Kolarz Azalii rządził na Śląsku. Wygrał „czasówkę” i etap ze startu wspólnego

NOWE
Kolarz Azalii rządził na Śląsku. Wygrał „czasówkę” i etap ze startu wspólnego

Strzelcy bramek dla Wisły po 33 kolejkach I ligi. Rodado praktycznie królem strzelców

Strzelcy bramek dla Wisły po 33 kolejkach I ligi. Rodado praktycznie królem strzelców

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Zambrowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Zambrowie, (12.05-18.05.2024)

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało