Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne
Sposób przyrządzenia:
Karpie oprawiamy, myjemy i kroimy w dzwonka. Na dnie rondla układamy pokrojone w talarki 2 cebule. Posypujemy połową pieprzu, obranych ze skórki i posiekanych sparzonych migdałów, cukrem i solą. Układamy na tym kawałki ryb. Przykrywamy połową cebuli, resztą cukru, migdałów i pieprzu i zalewamy wodą. Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 45 minut. W międzyczasie żelatynę zalewamy szklanką zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzewamy. Ugotowaną rybę posypujemy rodzynkami, wlewamy szklankę żelatyny i odstawiamy do zastygnięcia.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?