Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy Wigilijne: karp na słodko

Redakcja
Polskapresse
Składniki: 2 karpie (po 1 kg), 4 cebule, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu, 2 kopiaste łyżki cukru, 10 zmielonych migdałów, 1 płaska łyżka rodzynek, 1 łyżka żelatyny, sól.

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne

Sposób przyrządzenia:
Karpie oprawiamy, myjemy i kroimy w dzwonka. Na dnie rondla układamy pokrojone w talarki 2 cebule. Posypujemy połową pieprzu, obranych ze skórki i posiekanych sparzonych migdałów, cukrem i solą. Układamy na tym kawałki ryb. Przykrywamy połową cebuli, resztą cukru, migdałów i pieprzu i zalewamy wodą. Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 45 minut. W międzyczasie żelatynę zalewamy szklanką zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzewamy. Ugotowaną rybę posypujemy rodzynkami, wlewamy szklankę żelatyny i odstawiamy do zastygnięcia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto